måndag 22 juni 2015

choklad apelsinmoussekaka

Midsommarblomster

Midsommarmat

Vallört

Hej på er !
Midsommaren kom  och gick i varjeande  väder,nu har jag bara en vecka kvar att jobba ,tre nätter kvar from imorgon, kul ,hela året väntar jag på sommar semetern och när den väl är här en den lika snabbt över.Lovade dela med mig av  kakreceptet och det får ni här nedanför ,gjorde den till midsommar och det som blev kvar bjöd jag mina arbetskompisar på.
På midsommar aftonen plockade jag in  vilda lupiner ,det var min midsommarbukett,de satte jag i en gammal emaljkanna.
Midsommarmaten bestod av grillad kyckling,räkröra,ägg ,sill,sallad och grönsaker ,kokt sparis och broccoli ,hade också grillat kött och korv till.
Har en perenn  som jag inte vetat namnet på förut finns på våran gård ,fick veta att den heter Vallört och förr ivärden användes den att bota sår,benbrott och var även bra mot blåmärken... nice
Här kommer receptet::
Choklad apelsinmoussekaka:
Botten.
50 g smält smör
1 påse kexsmulor 175 g
Chokladfyllning:
3 st gelatinblad
2 dl vispgrädde
200 g mörk hushållschoklad
1 burk (200g) apelsinkavark
3/4 dl socker
2 msk apelsin eller madel likör kan utelämnas använde saften av en apelsin
Apelsinkvarg fyllning:
4 st gelatinblad
2 dl vispgrädde
2 burkar apelsinkavrk ( 200g)
socker citronsaft
dekoration:
3-4 dl jordgubbar
rivet apelsinskal 
ätbara blommor
lägg det smälta smöret i kexblandningen rör om och sätt i en form med löstagbar kant,sätt bakplåtspapper i bottnet.
Chokladfyllning:
Sätt gelatinbladen i blöt.Vispa grädden,smält chokladen.
Rör ihop kvark och socker ,häll i den smälta chokladen,rör ner grädden,krama ur gelatinbladen,koka upp gelatinbladen  iapelsinsaften,rör i blandning,häll över kexen ställ i kylskåpet ca 1/2 h.
Apelsinfyllning:
Sätt gelatinbladen i blöt,vispa grädden,rör ihop socker och kvark ,tillsätt den vispade grädden,krama ur gelatinbladen och koka upp med citron saften,häll i blandningen genom att sakta röra om ,häll över chokladblandningen.täck kakan.Låt stå i kylskåp 3-4 h ,helst till följande dag,tag försiktigt bort kanten.
Bon Apetit!
Kram:-Nina-
Vallört

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar