söndag 24 april 2016





Oj då , här väntar jag på våren och igår snöade det här hos oss brr ...
Förra veckoslutet förde jag fyra kassar med kläder och annat onödigt till djurskyddföreningens loppis ,med  mig hem hade jag än liten svart/turkos vas ,den ropade kom och ta mig ,visst är den fin ?! och  den var super billig.En nike kasse fyndade jag också och ett par vita gardiner med ringar men dem visar jag en annan gång....
Pähkinä var till veterinären på fredagen och det drogs ut tio tänder åt den stackarn ,det tråkiga är att vi måste föra honom till en specialist /tandläkare för att ta bort en tand ,finns risk att käken bryts....Vi skall på röntken ännu i slutet av maj början på juni...Det är ju inte så trevligt alls. kan jag tala om för er...
Har kämpat med och få i honom värkmedecin han är en liten envis bjässe som slingrar sig som en ål, imorgon får jag bestämt blanda  värkmedecinen i maten.Tänderna borde sköljas men det lyckas inte heller,grann tjejen var hit också och vi prövade men nix inte lyckades det.
Stiven lyckades det väldigt bra med höll honom bara i famnen och sprutade vatten i munnen...
Gjorde en svamp bacon paj på torsdagen  och här skall ni få receptet ,den är god  kan jag lova...
SVAMP-BACONPAJ
Botten:
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
0,25 dl Havrekli
4 msk vatten
FYLLNING:
300 g trattkantareller eller annan svamp
175 g bacon / stekt = knaprig
1 lök
2,5 dl creme bonjour kantarell
0,5 dl mjölk eller 2 dl matgrädde
1 ägg
OVANPÅ:
Mejram ( kan lämnas bort)
Gör paj bottnet,ställ i kylskåpet 15 min.
Tryck paj bottnet i en pajform
Stick paj bottnet med en gaffel , förgrädda pajskalet 10 min i 200c.
Stek svampen ,fräs löken, stek bacon knaprig
Blanda ägg creme bonjour och grädde .
Blanda ,bacon ,lök och svamp, häll över pajskalet.
Häll äggblandningen över  bacon-svamp-ökblandningen.
Grädda i ugn ca 25 min i 200c.
-BON APETIT-
Kram:Nina
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar