måndag 28 december 2015



Chokladkaka

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Bild 5

Bild 6

Bild 7

Bild 8


Bild 9

Bild 10
Jag tror bestämt vintern har anlänt,mätaren viasra på -8,9c här hos oss lite vitt på marken har vi också  har ni det ?!

Nu  vill jag inte ha julmat längre  gjorde ärtsoppa på sista skinkrestrena igår och resten frös jag ner för att ta fram vid pizza bak...

De flesta tröttnar på julpynt och julgran vid det här laget eller hur?!
Själv tänker jag inte slänga ut min gran förrän  den  6.1.Och granen den har inte barrat ett dugg
ifjol slängde vi ut granen 1.1 och den barrade så otroligt och resten av barren ramlade när då vi plockade bort julpyntet snacka om att ha barr ända till midsommar nå riktigt så länge hade idag vi inte barr men länge nog dök de upp i nån vrå....

Hundarna gillar inte  att ha på sig kläder då de går ut men för värmens skull brukar jag klä på dem de skäms och vill liksom icke promenixa..... idag var en sådan dag...
Ärtsoppa


Stiven 6 år 27.12

Stiven

hund födelsadagstårta
Stiven en av våra hundar fyllde 6 år igår och det firade vi med hundtårta en sådan jag brukar fixa  åt alla hundar då de fyller år...

Har varit ledig i tre dagar nu och fått ladda batterierna  jag har sovit långa långa nätter.
From imorgon har jag tre morgonturer och  de är jag inte så värrst förtjust i men det går väl an
jag kan ju inte lägga mig i rimlig tid ni vet...

Har satt tio julbilder här vill veta er åsikt ,vilken tycker är min bästa juldekoration....?

Lovade ju er recptet på kakan jag gjorde till julaftonen här kommer den bilden  är överst,syndigt god och mäktig,går bra att servera med glass eller grädde också,receptet är taget ur Fazer....

SYNDIG CHOKLAD MARIANNE-KAKA
173 g fazer marianne kex (en ask) fast jag körde med dubbla)
50 g smält smör

Fyllning:
4 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl pudersocker
2 tsk vaniljsocker
250 g mascarpone
200 g Fazer hushållschoklad eller annan mörk choklad

Gör så här:
Mixa kexen i en mixer eller hacka dem med en hammare men ha då kexen i en påse.Blanda i det smälta smöret.Kläm kexblandningen i en löstagbar form sätt bakplåtspapper i bottnet. kläm ut kexen runt kanterna också jag klämde bara ut dem på bottnet.
Sätt gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Vispa grädden.Tillsätt pudersocker och vaniljsocker.Blanda i mascapone försiktigt i grädden.
Smält chokladen och häll den lite svalnade chokladen i fyllningen.Krama ur vattnet ur gelatinbladen och koka upp lite  vatten  en matsked ungefär och sätt i gelatinbladen.Häll gelatinbladningen i smeten lite i gången genom att hela tiden röra om.
Häll fyllningen över kexbottnet och jämna ut den.
Täck formen med plastfolie och låt kakan stela i 3-4 h eller helst över natten.
Dekorera med riven choklad eller andra choklad figurer...
Bon apetit

Snart har vi det nya året här....
Ha det bra.Kram -Nina-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar