onsdag 19 augusti 2015








Bastu!
Vädret det fortsätter att vara ypperligt är nog lite avis på dem som har semester för tillfället, de har haft sol och varmt, idag visade mätaren på +25c inget att klaga på,var ledig igår och hade morgon tur på måndag from. ikväll kör jag nätter  så jag har kunnat njuta av det vackra vädret lite grann jag också.
Badade bastu igår och på måndag mannen och jag tvättade alla fem hundarna på måndage en av våra hundar gillar dessutom att att bada bastu,  igår slank den in under glas dörren till bastun den gillar att basta den också.
Våran bastu renoverades -13 efter  att det efter ett stört regn kom in vatten via avloppet det var tuffa tider kan jag tala om för er.Från 6.6.13 var det slut duschat för våran del vi hade ett dusch skåp i garget som vi tvättade oss i. I  början av okt kunde vi duscha och bada bastu för första gången gissa vilken lyx det var.
Bilder från hur det såg ut förrut har jag inte hann aldrig ta några bilder men allt var från -60 talet.Fanns ett badkar under fönstret där duschen står,bastu ugn och tvätt gryta i bastun tvätt stugan var omklädningsrum.
Våran bastu är hel svart förutom  bastubänkarna,golven är av grått kakel  i räcket på väggen  finns små små lampor som ger ett härlig sken.
Tvättrummet har vita kakel på väggen och gråa golv,ferari rött kakel vid sidorna.
Lampa i taket finns även inte här  utan lamporna kommer underifrån de röda kalet som ni kan se på bilden.
Fönstet i tvättstugan har just  dekorationer med havet som motiv.
På skivan ovanpå skåpet i tvättstugan har jag ställt en gammal mangel och ett tvättbräde.
Bakom den svarta hyllan döljer sig en sot lucka  bara att dra bort hyllan då sotaren kommer för att sota har satt badhandukar på hyllorna smart att ha nära tillhands och så tar de inte upp skåp utrymme..
Ha en bra forstättning av kvällen och njut av det vackra vädret....
Ha det gott!
Kram:-Nina-



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar